Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Ryż z pieczarkami

Sama przyjemność w przygotowaniu

Składniki:
  • ryż , 20 dag
  • woda, 0.5 l
  • masło, 8 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieczarka, 15 dag
  • jajka, 4 szt.
  • bułka tarta , 3 dag
  • tarty ser, 2 łyżk.
  • pieprz, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Pieczarki podsmażyć z cebulą. 2 dag tłuszczu utrzeć z żółtkami, dodać do .nich ryż, pieczarki, przyprawić do smaku, wsypać łyżkę zielonej pietruszki. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą ryżową, wyłożyć do przygotowanej formy. Posypać serem, skropić tłuszczem: Zapiekać 25—30 minut. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650