Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kotlety z kaszy gryczanej i grzybów

Kaszka i grzybki

Składniki:
  • kasza gryczana , 30 dag
  • suszony grzyb, 5 dag
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • bułka tarta , 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować, włożyć z garnkiem pod koc, aby doszła. Ugotować grzyby na miękko. Grzyby i kaszę gryczaną zemleć w maszynce do mięsa, dodać podsmażonej cebuli (drobno pokrajanej). Masę wyrobić, posypać solą i pieprzem do smaku, uformować okrągłe małe kotleciki, maczać w rozbitym jajku, obtoczyć w tartej bułce, upiec na tłuszczu i podawać z ziemniakami i surówką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650