Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kotlety z kaszy

Podawać z sosem pomidorowym lub chrzanowym.

Składniki:
  • kasza jęczmienna , 2 szkl.
  • ugotowane ziemniaki, 1 szkl.
  • mąka , 1 dag
  • masło, 2 dag
  • cebula, 3 dag
  • sól, 1 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • bułka tarta , 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną ugotować na pół miękko, dodając do niej gotowane ziemniaki, trochę soli i mąki, pokrajaną drobniutko i przesmażoną na maśle cebulę. Wszystko dobrze wymieszać i formować płaskie kotlety. Posmarować je rozbitym jajkiem, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozpalonym tłuszczu.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650