Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kluski gryczane

Kluski w innym wydaniu.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • mąka gryczana, 1 kg
  • sól, 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wziąć na miskę kilo mąki gryczanej, wsypać soli i rozrobić ciepłą wodą, aby masa była gęsta, z wodnistej nie wyjdą. Wymieszać dobrze i kłaść łyżką na gotującą się wodę średniej wielkości kluski. Lepsze są zrobione z mąki zrumienionej wcześniej na patelni, a następnie wymieszanej jak wyżej. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650