Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kasza jaglana z szafranem

Można nie żałować masła

Składniki:
  • kasza jaglana , 25 dag
  • mleko 2,0 % , 0.25 l
  • masło, 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • słonina, 5 dag
  • rodzynki, 5 dag
  • szafran, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sparzoną kaszę ugotować na mleku z szafranem, włożyć łyżką masła, trochę soli. Gdy będzie miękka i sypka, wyłożyć rondel plastrami słoniny, włożyć do niego kaszę zmieszaną z rodzynkami bez pestek i ocukrować. Przykryć na wierzch słoniną i wstawić do pieca. Gdy słonina się zaskwarzy, przewrócić rondel na półmisku i wydać. Można ugotować w wodzie bez szafranu, wtedy dodać dużo masła. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650