Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Rydze w maśle

Przepis stary jak świat

Składniki:
  • rydze, 1 l
  • masło, 12 dag
  • cebula, 1 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • seler, 0.5 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Na 4 osoby wzdąć kwartę rydzów. Włożyć w rondel ćwierć funta dobrego masła, rydze opłukać kilka razy w zimnej wodzie, wrzucać w masło, postawić na wolnym ogniu i zaraz posolić. Gdy sos z siebie puszczą, dodać jedną usiekaną drobno parzoną cebulą, jedną grubą pietruszką i pół selera, wszystko siekane. Przykryć i niech się dusi na wolnym ogniu. Często rondlem potrząsając, żeby się nie przypaliły, aż się sos wysadza do czystego masła. Wtedy wsypać trochę pieprzu i podać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650