Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Krokiety z ziemniaków Krokiety z ziemniaków.jpg
Krokiety z ziemniaków
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Krokiety z ziemniaków

Do krokietów ziemniaczanych można dodać 2—-3 dkg ugotowanych i po­siekanych grzybów suszonych.

Składniki:
  • koperek, 1 łyżk.
  • bułka tarta , 8 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • mąka , 5 dag
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • ziemniak, 1.2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przyrządzić masę z ziemniaków. Kształtować w tartej bułce w wałek o średnicy 3 cm, krajać na kawałki długości 8—10 cm. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Ułożyć na długim półmisku w jednym rzędzie, przybrać listkami zielonej sałaty lub gałązkami zielonej pietruszki. Podawać z sosem pomidorowym, ogórkowym, korniszonowym, grzybowym lub surówką z warzyw. Przyrzą­dzone w ten sposób krokiety podaje się również jako dodatek do mięsa. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650