|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Krokiety z ziemniakówDo krokietów ziemniaczanych można dodać 2—-3 dkg ugotowanych i posiekanych grzybów suszonych. Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzyrządzić masę z ziemniaków. Kształtować w tartej bułce w wałek o średnicy 3 cm, krajać na kawałki długości 8—10 cm. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Ułożyć na długim półmisku w jednym rzędzie, przybrać listkami zielonej sałaty lub gałązkami zielonej pietruszki. Podawać z sosem pomidorowym, ogórkowym, korniszonowym, grzybowym lub surówką z warzyw. Przyrządzone w ten sposób krokiety podaje się również jako dodatek do mięsa. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|