|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Kapusta „parzybroda"Podawać do mięsa, ziemniaków, do gotowanego grochu. Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę obrać z wierzchnich, zepsutych lub zwiędłych liści, opłukać, pokrajać na części (w grubą kostkę). Zalać wrzącą wodą (1/4 1), dodać sól, cukier, kminek, tłuszcz, przykryć, gdy się zagotuje, odkryć na chwilę. Gotować pod przykryciem. Przyrządzić zasmażkę: słoninę lub boczek pokrajać w kostkę, stopić, zmieszać z mąką zrumienioną na jasnozłoty kolor. Rozprowadzić zimną wodą, zagotować, połączyć z kapustą, dodać pieprz i, jeśli potrzeba, trochę octu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|