Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapusta „parzybroda" Kapusta parzybroda.jpg
Kapusta „parzybroda"
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Kapusta „parzybroda"

Podawać do mięsa, ziemniaków, do gotowanego grochu.

Składniki:
  • kminek, 0.5 dag
  • ocet, 1 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • słonina, 5 dag
  • kapusta cukrowa, 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich, zepsutych lub zwiędłych liści, opłukać, pokrajać na części (w grubą kostkę). Zalać wrzącą wodą (1/4 1), dodać sól, cukier, kminek, tłuszcz, przykryć, gdy się zagotuje, odkryć na chwilę. Gotować pod przykryciem. Przyrządzić zasmażkę: słoninę lub boczek pokrajać w kostkę, stopić, zmieszać z mąką zrumienioną na jasnozłoty kolor. Rozprowadzić zimną wodą, zagotować, połączyć z kapustą, dodać pieprz i, jeśli potrzeba, trochę octu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650