Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Grzyby duszone w śmietanie

... za to jakie w smaku.

Składniki:
  • świeży grzyb, 1 kg
  • masło, 5 dag
  • śmietana, 125 ml
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone i opłukane grzyby uszatkować jak najcieniej, opłukać w zimnej wodzie, wycisnąć, włożyć w rondel masło, na to grzyby, przykryć i dusić. W czasie duszenia często łyżką mieszać, aby nie przywarły do rondla, posolić, a gdy już blisko godzinę się duszą, wlać kwaśnej śmietany parę łyżek i poddusić znowu, aż się zrobią zawiesiste. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650