Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Lagumina z sera

Laguminę przybrać świeżymi owocami

Składniki:
  • twarożek homogenizowany, 40 dag
  • mleko, 4 łyżk.
  • śmietanka kremowa, 4 łyżk.
  • jajka, 2 szt.
  • cukier, 6 dag
  • cukier wanilinowy, 0.5 szt.
  • skórka pomarańczowa, 1 łyżecz.
  • rodzynki, 1 łyżk.
  • dżem, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Jaja umyć, rozbić, oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z częścią cukru i cukrem waniliowym. Ser rozetrzeć z mlekiem lub śmietanką, dodać do utartych żółtek, dokładnie wymieszać. dodać pokrajaną skórkę pomarańczową i rodzynki. Białka jaj ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę, wymieszać z masą serową. Gotową leguminę z sera przełożyć do salaterki. Leguminę z sera można także przygotować w mikserze. Do mi­ksera włożyć ser, mleko, wybite cale jaja i cukier, wymieszać na puszystą masę, wyjąć, dodać bakalie, wymieszać łyżką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650