Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Suflet jabłkowy

Lekko zrumieniony suflet wyjąć z pieca i od razu podawać.

Składniki:
  • jabłko, 50 dag
  • cukier, 15 dag
  • białka, 4 szt.
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • margaryna, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, ułożyć w płaskim rondlu, podlać bardzo małą iloś­cią wody (3—4 łyżki), upiec w piekarniku lub ugotować, prze­trzeć przez sito. Do przecieru dodać część cukru. Białka ubić na sztywną pianę z resztą cukru, dodawać ją stopniowo do gorącego przecieru z jabłek stale ubijając, dodać otartą z cytryny skórkę, wymieszać. Masę ułożyć w piramidkę na wysmarowanym masłem półmisku, wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na ok. 25 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650