|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Mus z rabarbaruPodawać przybrany drobnymi ciasteczkami lub posypany groszkiem ptysiowym. Można go także przybrać bitą śmietaną. Składniki:
Sposób przygotowaniaRabarbar dokładnie umyć, pokrajać na kawałki nie obierając, rozgotować w małej ilości wody pod przykryciem, przetrzeć przez sito, posłodzić częścią cukru. Białka jaj ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Do przecieru dodać pianę, wlać rozpuszczoną żelatynę, ubijać do momentu, aż masa zacznie się lekko zestalać. Mus wyporcjować do kompotierek lub przełożyć do salaterki, oziębić. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|