Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Jagody w galaretce

W taki sam sposób można przygotować w galaretce inne owoce jagodowe w postaci rozdrobnionej lub całe.

Składniki:
  • porzeczka biała, 30 dag
  • poziomka, 20 dag
  • cukier, 15 dag
  • żelatyna, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Porzeczki opłukać, usunąć szypułki, sok wycisnąć w płóciennymworeczku lub w sokowyżymałce. Przecier zagotować z (3 szklanki), odcedzić, połączyć z sokiem, wymieszać. Dodaćpuszczoną w małej ilości wody i zagotowaną żelatynę. Pozielub maliny opłukać, osaczyć, wyporcjować do kompotierekułożyć w salaterce. Przygotowanym płynem zalać owoce, zastudzić. Gotowy deser przybrać bitą śmietaną lub podawać ze słodkim sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650