Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Galaretka karmelowa

Galaretkę można przybrać bitą śmietaną, owocami, dżemem lub konfiturami.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • mleko, 2 szkl.
  • cukier, 10 dag
  • żelatyna, 2 dag
  • cukier wanilinowy, 0.25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Na suchą patelnię wsypać 1/3 ilości cukru, postawić na płycie kuchennej i silnie zrumienić na karmel, dodać pół szklanki go­rącej wody, karmel rozpuścić. Mleko zmieszać z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Do gorącego mleka do­dać karmel, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać, przelać do salaterki, zastudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650