Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Galaretka agresowa (wiśniowa) galaretka agrestowa (wiśniowa).jpg
Galaretka agresowa (wiśniowa)
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Galaretka agresowa (wiśniowa)

Płyn przelać do salaterki lub kompotierek, zastudzić. Galaretkę można podać z bitą śmietaną.

Składniki:
  • żelatyna, 3 dag
  • cukier, 15 dag
  • agrest , 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z agrestu usunąć szypułki, opłukać na sicie pod bieżącą we osaczyć. Owoce zalać wrzącą wodą (3 szklanki), ugotować, cedzić, mocno odcisnąć. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Do wywaru dodać cukier, zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650