Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Mus z kaszy mannej z cytryną

Mus przełożyć do salaterki lub wyporcjować na talerzyki. Można przybrać małymi plasterkami obranej cytryny.

Składniki:
  • kasza manna , 8 dag
  • mleko, 2 szkl.
  • cukier, 10 dag
  • cytryna, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mannę wymieszać z częścią zimnego mleka, pozostałe mleko za­gotować, mieszając dodać kaszę, posolić, dodać część cukru, ugo­tować. Cytrynę dokładnie umyć, otrzeć żółtą skórkę na tarce o małych otworach, cytrynę przekrajać, wycisnąć sok. Ugotowaną gorącą kaszę przełożyć do kamiennej lub porcelanowej miski, dodać otartą skórkę i sok z cytryny oraz pozostały cukier, wszy­stkie składniki ubić trzepaczką na puszystą masę lub wymieszać w mikserze. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650