|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: fanthomasSzef Kuchni (1060) Lagumina z kaszy mannejDeser z kaszy podawać na gorąco lub na zimno, polany słodkim sosem (waniliowym, owocowym) albo z bitą śmietaną. Składniki:
Sposób przygotowaniaMleko zagotować z cukrem, kaszę rozmieszać z małą ilością wo wlać mieszając do gotującego się mleka, dodać masło, lekko solić, ugotować. Do przestudzonej kaszy dodać żółtka, sproszkowany cynamon, skórkę otartą z cytryny, albo smażoną skórkę pomarańczową, ubijać trzepaczką, aż masa stanie się puszysta. Białka ubić na pianę, wymieszać lekko z kaszą, masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką, wstawić do niezbyt gorącego piekarnika na 30 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|