Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel mleczny z dynią

Kisiel podawać polany sokiem.

Składniki:
  • dynia, 30 dag
  • mleko, 3 szkl.
  • cukier, 8 dag
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • mąka ziemniaczana, 4 dag
  • sok z czarnej porzeczki, 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Dynię oczyścić, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otwo­rach. Mleko z cukrem zagotować (1/3 szklanki zimnego mleka po­zostawić), połączyć z dynią i cukrem waniliowym. Mąkę ziemnia­czaną rozmieszać z pozostałym zimnym mlekiem, wlać do gorą­cego mleka z dynią, dokładnie mieszając zagotować. Gorący kisiel przelać do salaterki lub kompotierek, ostudzić.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650