Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel kawowy

Podawać z bitą śmietaną lub sosem waniliowym.

Składniki:
  • kawa mielona, 2 dag
  • mleko, 3 szkl.
  • cukier, 8 dag
  • mąka ziemniaczana, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zmieloną kawę zalać w rondelku małą ilością wrzącej wody, za­parzyć pod przykryciem. Mleko zagotować z cukrem (1/3 szklan­ki zimnego mleka pozostawić). Do mleka przecedzić przez sitko napar kawy. Pozostawione zimne mleko rozmieszać z mąką ziemniaczaną i wlać do przygotowanego płynu, dokładnie mieszając zagotować. Gorący kisiel przelać do salaterki lub kompotierek, ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650