Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel z truskawek (jagody, malin)

Gorący kisiel wlać do salaterki lub kompotierek, ostudzić. Można podawać przybrany bitą śmietaną.

Składniki:
  • truskawka, 40 dag
  • cukier, 10 dag
  • mąka ziemniaczana, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Truskawki wypłukać, usunąć szypułki, przetrzeć przez przecie-raczkę lub sito (część drobniejszych owoców pozostawić w całości), zalać wrzącą wodą (2—3 szklanki), posłodzić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić małą ilością zimnej przegotowanej wody, wlać do przecieru mieszając. Nie doprowadzać do wrzenia. Do gorącego kisielu włożyć całe truskawki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650