Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel z żurawiny

Gorący kisiel wlać do salaterki lub kompotierek.

Składniki:
  • żurawina, 15 dag
  • cukier, 15 dag
  • mąka ziemniaczana, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żurawiny przebrać, opłukać pod bieżącą wodą lub zanurzyć kilkakrotnie z sitem w naczyniu z wodą. Po- osaczeniu żurawiny przetrzeć przez przecieraczkę. lub sito. Pozostałą na sicie miazgę zalać wrzącą wodą (3 szklanki), zagotować, odcedzić, posłodzić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić małą ilością zimnej wody, za­wiesinę z mąki wlać do przecedzonego gorącego wywaru z żura­win, zagotować mieszając, dodać surowy przecier żurawinowy, wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650