Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kwas chlebowy

Zlać do butelek, zakorkować i wynieść na 3 dni w chłodne miejsce.

Składniki:
  • cukier, 40 dag
  • woda, 4 l
  • cytryna, 1 szt.
  • drożdże, 0.5 dag
  • chleb razowy , 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Chleb razowy wysuszyć, zalać wrzącą wodą, zostawić na kilka godzin. Gdy płyn przestygnie, przecedzić, dodać cukier, rozpuszczone w cukrze drożdże, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy. Zostawić na 24 godziny.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650