Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pory z wody pory z wody2.jpg
Pory z wody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Pory z wody

Podawać jako dodatek do mięsa.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 3 dag
  • por, 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pory starannie opłukać, odciąć korzonki i zielone liście. Zostawić tylko jasne części. Zalać wrzącą, osoloną wodą, dodać szczyptę cukru, soli, go­tować do miękkości pod przykryciem, odcedzić, osaczyć. Wyłożyć na salaterkę lub na półmisek, polać stopionym masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650