Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kukurydza Kukurydza.jpg
Kukurydza
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Kukurydza

Mógłbym jeść codziennie

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 5 dag
  • kukurydza, 12 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Młodą kukurydzę obrać z liści, opłukać, zalać wrzącą, osoloną, ocukrzo­ną wodą, tak aby kukurydza była przykryta. Gotować do miękkości pod przykryciem na silnym ogniu. Odcedzić, osaczyć, wyłożyć na podłużny półmisek. Osobno podać sól i masło. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650