Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Kapusta cukrowa na mleku

Lub kapusta włoska

Składniki:
  • kapusta cukrowa, 80 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • mleko, 2.5 szkl.
  • masło, 3 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich, zepsutych liści, opłukać, podzielić na 4—6 części, zalać wrzącą, osoloną wodą do 1/2 wysokości kapusty, przykryć.Gdy się zagotuje, odkryć na chwilę, dogotować pod przykryciem. W połowie gotowania wlać wrzące mleko i dodać trochę cukru. Miękką kapustę odcedzić, osaczyć, wyłożyć na salaterkę lub półmisek, polać masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką. Podawać do mięsa. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650