Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Jaja nadziewane śledziem

Śledź i jajko - idealne połączenie.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
Składniki:
  • jajka, 4 szt.
  • śledź, 20 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • majonez, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć, jaja ugotować na twardo, przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Śledzie z żółtkami przepuścić przez maszynkę, dodać 2 łyżki majonezu, zielonej natki pietruszki. Nakładać połówki białek, aby miały kształt całego jaja. Ułożyć na półmisku, oblać majonezem, przybrać kiszonym ogórkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650