Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Surówka z kapusty włoskiej z jabłkami i ogórkiem

Na szybko

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • kapusta włoska, 20 dag
  • ogórek kiszony, 10 dag
  • jabłko, 10 dag
  • oliwa, 3 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • cytryna, 1 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapuste oczyścić, poszatkować, posolić. Ogórki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kapustę, jabłka, ogórek wymieszać z oliwą, przyprawić do smaku cukrem, cytryną lub octem. Ułożyć na półmisku, przybrać gałązkami zielonej pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650