Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pomidor nadziewany ryżem z grzyba pomidor nadziewany ryżem z grzyba.jpg
Pomidor nadziewany ryżem z grzyba
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Pomidor nadziewany ryżem z grzyba

Przed podaniem potrawę zalać śmietaną z dodatkiem soli i mąki i na chwilę wstawić do piekarnika.

Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 20 dag
  • jajka, 1 szt.
  • cebula, 10 dag
  • seler, 5 dag
  • marchew, 10 dag
  • suszony grzyb, 3 dag
  • ryż , 10 dag
  • pomidor, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować nadzienie: grzyby starannie umyć, namoczyć, ugotować, odcedzić, pokrajać w paseczki. Ryż ugotować na półsypko z częścią tłuszczu w wywarze z grzybów. Marchew i seler rozdrobnić w paski, cebulę w kostkę, podrumienić na tłuszcz udusić. Wszystkie składniki połączyć, dodać jajo, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę, wymieszać. Wydrążone pomidory napełnić nadzieniem, ułożyć w ogniotrwa­łym naczyniu, podlać kilkoma łyżkami wody lub rosołu i upiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650