|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Pomidor nadziewany ryżem z grzybaPrzed podaniem potrawę zalać śmietaną z dodatkiem soli i mąki i na chwilę wstawić do piekarnika. Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzygotować nadzienie: grzyby starannie umyć, namoczyć, ugotować, odcedzić, pokrajać w paseczki. Ryż ugotować na półsypko z częścią tłuszczu w wywarze z grzybów. Marchew i seler rozdrobnić w paski, cebulę w kostkę, podrumienić na tłuszcz udusić. Wszystkie składniki połączyć, dodać jajo, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę, wymieszać. Wydrążone pomidory napełnić nadzieniem, ułożyć w ogniotrwałym naczyniu, podlać kilkoma łyżkami wody lub rosołu i upiec. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |