Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Papryka nadziewana warzywami papryka nadziewana warzywami.jpg
Papryka nadziewana warzywami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Papryka nadziewana warzywami

Paprykę można zalać pod koniec duszenia sosem pomidorowy.

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • kwasek cytrynowy, 0.5 łyżecz.
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 10 dag
  • pomidor, 25 dag
  • cebula, 20 dag
  • pietruszka, 10 dag
  • seler, 10 dag
  • marchew, 20 dag
  • papryka, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować nadzienie: Warzywa pokrajane w paseczki i cebu­lę pokrajaną w kostkę przysmażyć na oleju, dodać obciągnięte ze skórki i pokrajane w kostkę pomidory lub koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki krótko poddusić, przyprawić smaku solą, cukrem, sproszkowaną papryką i kwaskiem cytronowym. Owoce papryki upiec, obciągnąć ze skórki, przekrajać wzdłuż na pół, wyjąć pestki i gąbczasty miąższ. Nadzieniem napełnić paprykę, ułożyć w płaskim naczyniu, podlać olejem i kilkoma łyżkami wody lub rosołu, udusić pod przykryciem do miękkości. Podawać na gorąco lub na zimno, posypane posiekaną nacią pietruszki. Nadzienie z warzyw można łączyć z ryżem. Do zmniejszonej porcji warzyw dodaje się 10 dkg ryżu ugotowanego na sypko. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650