Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kotlety z kapusty białej ( włoskiej, kalafiora, szpinaku)

Przybrać nacią pie­truszki i podawać z sosem, np. pomidorowym lub z grzybów su­szonych.

Składniki:
  • kapusta głowiasta biała , 1.25 kg
  • czerstwa bułka, 8 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • cebula, 5 dag
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • bułka tarta , 40 dag
  • tłuszcz, 15 dag
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę ugotować, odcedzić, ostudzić, dokładnie odcisnąć w ściereczce. Namoczoną w mle­ku bułkę również odcisnąć. Cebulę pokrajaną w kostkę zrumienić na części tłuszczu. Wszystkie składniki zemleć w maszynie dodać jaja, 2 łyżki tartej bułki oraz sól i pieprz, dokładnie wy­mieszać. Z masy formować okrągłe lub owalne małe kotleciki (2 na porcję), obtaczać w tartej bułce lub panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650