|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Kotlety z kapusty białej ( włoskiej, kalafiora, szpinaku)Przybrać nacią pietruszki i podawać z sosem, np. pomidorowym lub z grzybów suszonych. Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę ugotować, odcedzić, ostudzić, dokładnie odcisnąć w ściereczce. Namoczoną w mleku bułkę również odcisnąć. Cebulę pokrajaną w kostkę zrumienić na części tłuszczu. Wszystkie składniki zemleć w maszynie dodać jaja, 2 łyżki tartej bułki oraz sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy formować okrągłe lub owalne małe kotleciki (2 na porcję), obtaczać w tartej bułce lub panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|