Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kalafior zapiekany w sosie beszamelowym

Można zrezygnować z tartej bułki

Składniki:
  • kalafior, 1 szt.
  • mleko, 1 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sos beszamelowy, 1 szkl.
  • ser żółty, 3 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kalafior włożyć kwiatem do dołu do dużej ilości wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody z dodatkiem mleka. Po ugotowaniu podzielić na mniejsze części, zalać sosem beszamelowym, posypać tartym serem i tartą bułką, skropić stopionym masłem i zapiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650