Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kapusta kwaszona zasmażana

Bardzo kwaśnej kapusty nie należy płukać, najwyżej odcisnąć trochę przed gotowaniem. Odciśnięty kwas zużyć do innych potraw.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • kapusta kwaszona, 80 dag
  • tłuszcz, 6 dag
  • cebula, 5 dag
  • mąka , 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • kminek, 0.5 łyżecz.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • ziele angielskie, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę zalać małą ilością wrzącej wody, dodać część tłuszczu, pokrajaną cebulę i przyprawy. Po ugotowaniu połączyć z zasmażką z tłuszczu (słoniny), cebuli i mąki, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podczas gotowania można dodać do kapusty suszone grzyby uprzednio dokładnie wymyte. Po ugotowaniu grzyby wyjąć, krajać w paski i włożyć do kapusty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650