Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Marchew ( ogórki, kabaczki) zasmażana

POdczas gotowania można dodać innych warzyw np. groszek.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • marchew, 75 dag
  • cukier, 5 dag
  • mąka , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Rozdrobnioną marchew zalać niewielką ilością wrzącej wody, d dać cukier, część tłuszczu, ugotować szybko na silnym ogni Z tłuszczu i mąki przyrządzić białą zasmażkę, rozprowadzić w; warem z marchwi, wymieszać, zagotować, przyprawić do smal solą, posypać posiekaną zieleniną.Podczas gotowania można dodać do marchwi zielony groszek, fasolkę szparagową, oczyszczoną z włókien i pokrajaną w ukośne kawałki, albo pory pokrajane w kostkę lub paski. Białą zasmażkę rozprowadzić mlekiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650