Tekst i zdjęcie: ewcia - Szef Kuchni (850)

Marchew ( ogórki, kabaczki) zasmażana

POdczas gotowania można dodać innych warzyw np. groszek.

Sposób przygotowania: gotowane

Składniki:

marchew, 75 dag

cukier, 5 dag

mąka , 2 dag

sól, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Rozdrobnioną marchew zalać niewielką ilością wrzącej wody, d dać cukier, część tłuszczu, ugotować szybko na silnym ogni Z tłuszczu i mąki przyrządzić białą zasmażkę, rozprowadzić w; warem z marchwi, wymieszać, zagotować, przyprawić do smal solą, posypać posiekaną zieleniną.Podczas gotowania można dodać do marchwi zielony groszek, fasolkę szparagową, oczyszczoną z włókien i pokrajaną w ukośne kawałki, albo pory pokrajane w kostkę lub paski. Białą zasmażkę rozprowadzić mlekiem.