Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kapusta włoska ze śmietaną

Najlepiej dodać kminek mielony

Składniki:
  • kapusta włoska, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kminek, 1 łyżecz.
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 15 dag
  • koperek, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę cienko poszatkować, zalać szklanką wrzącej wody, a gdy się zagotuje, dodać sól, cukier, kminek i ugotować szybko do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i z kilkoma łyżkami wy­waru, dodać do kapusty, zagotować. Przyprawić do smaku kwa­sem, najlepiej z kwaszonych ogórków, wymieszać z zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650