Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kabaczki (ogórk, dynia) w sosie ogórkowym

Sos ogórkowy można zastąpić sosem pomidorowym

Składniki:
  • kabaczek, 1 kg
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • ogórek kwaszony, 10 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokrajać, przysmażyć na tłuszczu, dodać do pc krajanych w grubą kostkę kabaczków, podlać sokiem ogórkowym dusić do miękkości. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, podprawić kabaczki, zagotować, dodać sól i cukier do smaku, wymieszać z pokrajanym kwaszonym ogórkiem i z posiekanym koperkiem. Kabaczki pokrajane w krążki można również dusić z dodatkiem koncentratu pomidorowego lub z uduszonymi i przetartymi po­midorami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650