Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Papryka nadziewana mięsem Papryka nadziewana mięsem.jpg
Papryka nadziewana mięsem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Papryka nadziewana mięsem

Gotową potrawę posypać posiekaną zieleniną.

Składniki:
  • mielona papryka, 1 szt.
  • mąka , 0.5 łyżk.
  • śmietana, 2 łyżk.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • mielone mięso, 25 dag
  • smalec, 2 dag
  • cebula, 5 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • czerstwa bułka, 5 dag
  • kabaczek, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Paprykę opłukać, ściąć górę i wydrążyć. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę pokrajać drobno i usmażyć na tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Mięso, bułkę, cebulę połączyć, dodać jajo, przyprawić solą, pie­przem i papryką mieloną. Wszystkie produkty wymieszać i wyrobić masę. Masę nałożyć do papryki, ułożyć je nadzieniem do góry w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia, wlać pół szklanki wody, upiec w piekarniku. Na końcu posypać żółtym serem . Pomidory nadziewane mięsem przygotowuje się w taki sam spo­sób jak paprykę. Z pomidorów ścina się wierzchy, wyjmuje środki i ziarna, napełnia nadzieniem i przykrywa ściętymi wierz­chami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650