|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Papryka nadziewana mięsemGotową potrawę posypać posiekaną zieleniną. Składniki:
Sposób przygotowaniaPaprykę opłukać, ściąć górę i wydrążyć. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę pokrajać drobno i usmażyć na tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Mięso, bułkę, cebulę połączyć, dodać jajo, przyprawić solą, pieprzem i papryką mieloną. Wszystkie produkty wymieszać i wyrobić masę. Masę nałożyć do papryki, ułożyć je nadzieniem do góry w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia, wlać pół szklanki wody, upiec w piekarniku. Na końcu posypać żółtym serem . Pomidory nadziewane mięsem przygotowuje się w taki sam sposób jak paprykę. Z pomidorów ścina się wierzchy, wyjmuje środki i ziarna, napełnia nadzieniem i przykrywa ściętymi wierzchami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|