Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Papryka nadziewana mięsem i ryżem Papryka nadziewana mięsem i ryżem.jpg
Papryka nadziewana mięsem i ryżem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Bardzo smaczne

Składniki:
  • jogurt, 1 szt.
  • żółtka, 2 szt.
  • papryka, 10 szt.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ryż , 5 dag
  • koncentrat pomidorowy, 5 dag
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • cebula, 10 dag
  • olej, 5 dag
  • mielone mięso, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę bardzo drobno pokrajać i lekko zrumienić na oleju, dodać paprykę w proszku i surowy ryż. Wszystkie składniki zasmażyć, wlać szklankę wody, wymieszać i gotować 10—15 min. Przerwać gotowanie, gdy masa zgęstnieje, pozostawić ją, aby przestygła. Do ostudzonej masy dodać mięso, przyprawić solą i mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać wszystkie składniki i wyrobić łyżką. Strąki papryki oczyścić z szypułek i usunąć gniazda nasienne. Łyżeczką nałożyć luźno masę do strąków. Strąki ułożyć w płaskim rondlu (l—2 warstwy), wlać szklankę wody i udusić do miękkości, stopniowo uzupełniając odparowaną wodę. Odlać płyn powstały w czasie duszenia papryki. Jogurt rozmieszać z żółtkiem, rozrzedzić ciepłym płynem, wymieszać, polać paprykę i rozgrzać (nie gotować) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650