Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Parówki z fasolą Parówki z fasolą.jpg
Parówki z fasolą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Parówki z fasolą

Zamiast parówek może być kiełbasa parówkowa lub serdelowa

Składniki:
  • parówki, 30 dag
  • fasola, 30 dag
  • boczek , 10 dag
  • cebula, 5 dag
  • smalec, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • koncentrat pomidorowy, 5 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia. Ugotować ją w osolonej wodzie razem z pokrajanym w niewielką kostkę boczkiem. Cebulę pokrajać drobno i usmażyć na smalcu, dodać paprykę i zasmażyć, mieszając, razem z cebulą, dodać koncentrat i zasmażyć, również mieszając. Zasmażoną masę rozrzedzić zimną wodą, dodać do fasoli, wymieszać i zagotować. Parówki (kiełbasę) obrać ze skóry, pokrajać w plasterki, dodać do fasoli i wymieszać. Potrawę na talerzach posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką z kwaszonej kapusty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650