Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Jarmuż z jablkami ( pomidorami)

Jarmuż można przed podaniem wymieszać ze śmietaną.

Składniki:
  • jarmuż, 75 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • jabłko, 30 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Jarmuż umyć starannie, wyciąć grube nerwy liściowe, poszatkować, podlać niewielką ilością wrzącej wody, dodać tłuszcz i sól gotować do miękkości bez przykrycia. Pod koniec gotowania dodać jabłka pokrajane w paski lub rozdrobnione pomidory, potrawę odparować, posypać tartą bułką, przyprawić solą i cukier do smaku, dodać siekaną nać pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650