Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalarepa z pulpetami Kalarepa z pulpetami.jpg
Kalarepa z pulpetami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Kalarepa z pulpetami

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i sałatką z pomidorów

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • śmietana, 6 dag
  • mąka , 1 dag
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • mielone mięso, 25 dag
  • ryż , 3 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • kalarepa, 7 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kalarepę opłukać, obrać i pokrajać w kostkę. Włożyć do rondla, wlać wrzącą wodę, dodać tłuszcz, osolić i gotować na silnym ogniu. Ryż opłukać w zimnej wodzie, odcedzić, włożyć do od­dzielnego rondla, zalać zimną wodą, osolić i ugotować na pół-miękko. Mięso połączyć z ryżem i jajem, dodać przyprawy i wy­robić masę. Z masy uformować pulpety wielkości włoskich orzechów, włożyć je do rondla z na pół ugotowaną kalarepą i razem ugotować. Dodać mąkę rozmieszaną z dwiema łyżkami zimnej wody i zagotować, po czym dodać śmietanę. Potrawę posypać posiekanym koperkiem lub nacią pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650