Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Wieprzowina z mrożonką giuwecz

Podawać z pieczywem.

Składniki:
  • wieprzowina , 50 dag
  • sól, 1 szczypta
  • liście laurowe, 1 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • ziemniak, 75 dag
  • gliuwecz, 1 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • śmietana, 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso pokrajać na kawałki jak na gulasz, oddzielając tłuszcz. Tłuszcz stopić na patelni i usmażyć na nim osolone kawałki mięsa. Jeżeli tłuszczu jest za mało, dodać potrzebną ilość smalcu. Mięso włożyć do rondla, wlać ok. 1 l wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele oraz sól. Gotować pod przykryciem, a gdy mięso zaczyna mięknąć, włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki, gotować razem, po czym dodać mrożonkę. Gotować wszystkie produkty do miękkości. Potrawę posypać posiekaną nacią pietruszki i po­lać śmietaną lub jogurtem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650