Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Pieczeń rzymska (klops)

Podawać z ziem­niakami, usmażoną cebulą i jarzyną z wody, np. z kalafiorem.

Składniki:
  • wołowina , 50 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • cebula, 10 dag
  • mąka , 2 dag
  • smalec, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Do mięsa dodać 3 łyżki zimnej wody i przyprawy; masę bardzo dokładnie wyrobić. Cebulę pokrajać w talarki, usmażyć na rumiano na tłuszczu i zdjąć z patelni. Z masy uformować okrągłe befsztyki grubości ok. 2 cm i lekko oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać silnie na patelni i usmażyć befsztyki na silnym ogniu z obydwu stron. Dodać cebulę, przykryć patelnię i dosmażyć mięso, które wewnątrz powinno pozostać różowe.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650