Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Kalarepa nadziewana

Przed podaniem usunąć nitkę i polać kalarepy to­pionym masłem.

Składniki:
  • kalarepa, 9 szt.
  • pieczeń cielęca, 10 dag
  • bułka tarta , 3 dag
  • jajka, 2 szt.
  • śmietana, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • rosół, 1 l
  • masło, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kalarepy obrać cienko, ścinać wierzchy na 1/3 wysokości, wydrążyć i miazgę posiekać. Dodać rozdrobnione mięso, tartą bułkę, jajo, wlać śmietanę i osolić. Wymieszać i nadziewać tym farszem kalarepki. Przykryć odciętymi przykrywkami, związać białą nicią, zalać podgrzanym rosołem i gotować. Przed podaniem usunąć nitkę i polać kalarepy topionym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650