Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Ziemniaki w parze

Na wiosnę nie należy gotować w parze kiełkujących ziemniaków.

Składniki:
  • ziemniak, 1 kg
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 4 dag
  • koperek, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki w parze przygotowuje się w specjalnym naczyniu, zło­żonym z pojemnika na wodę, garnka z dziurkowanym dnem i przykrywy. Na pojemniku z wrzącą wodą ustawić garnek z dziurkowanym dnem, wsypać do niego ziemniaki, posolić, przykryć i gotować na silnym ogniu ok. 35 min., kilka razy mieszając. Wyjąć, posy­pać siekaną zieleniną, obłożyć kawałkami surowego masła. Ziemniaki w parze można również przygotować, wkładając je do dość głębokiego garnka, w którym znajduje się dziurkowana wkładka na nóżkach. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650