Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Brojler po wiedeńsku Brojler po wiedeńsku.jpg
Brojler po wiedeńsku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Brojler po wiedeńsku

Podawać z ziemniakami, sałatą, gotowaną marchewką lub groszkiem.

Składniki:
  • brojler, 80 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 1 dag
  • jajka, 1 szt.
  • bułka tarta , 3 dag
  • smalec, 5 dag
  • masło, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kurczę pokrajać na ćwiartki, osolić i oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jaju i obtoczyć w tartej bułce. Porcje brojlera usmażyć na silnie rozgrzanym smalcu na złoty kolor ze wszyskich stron. Po usmażeniu dodać masło, przykryć patelnię i pozostawić na 10—15 min. na słabszym ogniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650