Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wątróbka saute Wątróbka saute.jpg
Wątróbka saute
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Wątróbka saute

Podawać z ziemniakami i ogórkiem konserwowym, kwaszoną kapustą, sałatą albo surówką z włoskiej kapusty lub z innych sezo­nowych warzyw.

Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • smalec, 5 dag
  • cebula, 10 dag
  • wątróbka drobiowa, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z umytej wątroby zdjąć błony, pokrajać w plastry grubości ok. 1,5 cm. Cebulę pokrajać w cienkie plasterki i usmażyć w smalcu na jasnozłoty kolor, po czym zdjąć ją z patelni. Smalec silnie rozgrzać, lekko rozbite plastry wątroby oprószyć mąką, włożyć na tłuszcz i usmażyć z obydwu stron. Po usmażeniu wątróbkę osolić, przyprawić pieprzem, dodać usmażoną cebulę, rozgrzać na patelni. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650