|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Wątróbka sautePodawać z ziemniakami i ogórkiem konserwowym, kwaszoną kapustą, sałatą albo surówką z włoskiej kapusty lub z innych sezonowych warzyw. Składniki:
Sposób przygotowaniaZ umytej wątroby zdjąć błony, pokrajać w plastry grubości ok. 1,5 cm. Cebulę pokrajać w cienkie plasterki i usmażyć w smalcu na jasnozłoty kolor, po czym zdjąć ją z patelni. Smalec silnie rozgrzać, lekko rozbite plastry wątroby oprószyć mąką, włożyć na tłuszcz i usmażyć z obydwu stron. Po usmażeniu wątróbkę osolić, przyprawić pieprzem, dodać usmażoną cebulę, rozgrzać na patelni. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|