Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Kotlety schabowe saute z kostką

Podawać z ziemniakami, kwaszoną kapustą lub sałatką z pomidorów.

Składniki:
  • mielona papryka, 1 szt.
  • smalec, 3 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • wieprzowina , 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać i odrąbać kręgosłup, pozostawić kości żebrowe i wyciąć kotlety w taki sposób, aby każdy z nich pozostał z kost­ką. Kotlety naciąć w kilku miejscach na obwodzie, pobić tłuczkiem i nadać im kształt owalny. Natrzeć przyprawami z obydwóch stron. Włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i usmażyć na rumiano po czym dosmażyć na słabszym ogniu pod przykryciem. Kotlety schabowe można też przygotować bez kostki, usuwają przed ich formowaniem kości żebrowe. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650